This stunning, almost transparent riverfront property was designed by Seoul-based studio Iroje KHM Architects. Created to be a place for recreation and contemplating while enjoying spectacular changes in the foliage across the river, the Island House displays a series of naturally lit living spaces on two levels gathered around a central courtyard overlooking the river. Spreading over 6,759 square feet of interior living, entertaining and relaxation spaces, the contemporary structure located in Gapyunggun, South Korea, exhibits a stylized imitation of the site’s contours.

Inside, double-height spaces and extensive use of glass visually welcome the nature inside, in a modern and customized interior arrangement. On the outside, leading up to the roof and offering direct access to the bedrooms, two staircases – one on each end of the house – offer dramatic views of the surroundings and the glazed interiors. Basing their design on the concept of “architectural nature”, the team of architects created a fascinating residence where even the swimming pool takes inspiration from the geometric shapes seen throughout the house.